20 anys de l'Observatori Astronòmic de Mallorca. Innovació i descobriments en l'Astronomia espanyola.
Públics:
Públic en general |
Àrees de coneixement:
Tecnologia Física Museus de Ciències |
Àrees temàtiques:
Medi ambient L'espai |
Resum i activitats:Enguany l’Observatori Astronòmic de Mallorca compleix 20 anys, temps en el que ha esdevingut referent internacional en el descobriment i seguiment d’asteroides. Per aquest motiu, volem incloure a la Fira de la Ciència 2011 aquest aniversari mostrant com els avenços en innovació fan possibles els descobriments i donen impuls a la ciència.
Activitat MÓNS DE GEL: sessions de 25 minuts al planetari digital Galileu, que consta d’una cúpula geodèsica amb un sistema de projecció de 360 graus que submergeix els participants en el viatge a través dels diferents móns gelats del nostre Sistema Solar. Es mostra com el delicat equilibri entre gel, aigua i l’existència de la vida ha estat un tema d’exploració i descoberta científica al llarg de generacions.
Activitat SOM POLS D'ESTRELLES: Sèrie de panells en els que es fa un recorregut en el temps des de l’Univers primitiu (hidrogen i heli) fins als nostres dies, mostrant els fenòmens i processos clau en aquesta evolució – que encara continua - des dels elements més simples cap a la diversitat actual.
Activitat 20 ANYS D’INNOVACIÓ I DESCOBRIMENTS EN ASTRONOMIA: sèrie de panells que complementen l’activitat SOM POLS D’ESTRELLES, en els que es fa un recorregut per la tasca de recerca de l’Observatori Astronòmic de Mallorca els darrers 20 anys, centrats sobretot en els asteroides.
Activitat EL TELESCOPI, EINA DE CIÈNCIA: Demostració i explicació de com els telescopis ens "acosten" a l'objecte observat, i aplicació d’aquestes eines a l’estudi del clima mitjançant la observació de la Terra des de l’espai. A l'interior del recinte, s'apuntarà a un objecte de mida conegut que es trobarà a una distància també coneguda: els augments del telescopi divideixen la distància que ens separa de l'objecte. Això ens permet veure detalls que ens donen informació rellevant per al coneixement d’aquest objecte. Aquest punt es veurà complementat per les imatges de satèl•lit que es mostren a l’activitat MÓNS DE GEL al planetari digital Galileu. Responsables:Teresa Sánchez
Joan Guillem Capó
Josep Albert Perelló
Caterina Amengual
|
|
Mallorca Planetarium - Observatori Astronòmic de Mallorca
Estand: F03
Categoria: Centres d'investigació i tecnològics
Dades de contacte
Adreça:
Camí de l'Observatori, s/n
Codi postal:
07144
Municipi:
Costitx
Telèfon:
650 386 881
Fax:
971 87 60 22
Web:
www.mallorcaplanetarium.com
Email:
info@mallorcaplanetarium.com
|