Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència, es presenten, en un mateix recinte, tres exposicions articulades i relacionades entre si per una mateixa temàtica: la ciència. La primera, que hem anomenat 'Balears fa ciència", està dedicada al passat, present i futur de la ciència a les Illes Balears. La segona està formada per la col·lecció de fotografies presentades en cinquè concurs de fotografia científica de les Illes Balears. La tercera és una exposició interactiva produïda pels Museus Científics de la Corunya i la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia (FECYT), que reuneix a 24 museus i centres de divulgació científica estatals.
L'exposició 'Balears fa ciència", s'estructura en tres mòduls: passat, present i futur. El primer, dedicat en passat científic de les Illes Balears, està constituït per sis blocs temàtics corresponents a les sis etapes més rellevants de l'aportació científica de les Illes Balears: l'Edat Mitjana, el Renaixement, la Il·lustració, el segle XIX, la Restauració i la Postguerra. A cada un d'aquests mòduls s'enumeren les aportacions científiques més destacades per a la ciència en l'àmbit illenc, i es presenten les personalitats científiques de major rellevància per a la ciència en les Illes Balears. Entre d'elles destaca una figura significativa per a cada etapa, de què es parla de més àmpliament i de què se'n fa una biografia científica breu. L'apartat dedicat al present, està conformat per un seguit de plafons dedicats a les institucions museístiques actuals principals de les Illes Balears i les seves activitats i és fa un èmfasi especial en la importància que té cada un de les institucions per a la promoció i difusió de la cultura científica balear. Finalment, s'instal·larà un mòdul interactiu d'ordinadors que permetrà els visitants dissenyar el futur museu de la ciència de les Illes Balears, a través de l'aportació de tot tipus de suggeriments. Aquesta pluja d'idees serà tinguda en compte en el disseny del futur museu.
La segona exposició, dedicada al cinquè concurs de fotografia científica, mostra tota l'originalitat i creativitat aportada pels participants en aquesta edició. Amb la presentació d'aquest concurs en l'àmbit d'aquesta exposició, la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, pretén donar importància a la política de foment de la recerca i desenvolupament científic. La temàtica del concurs és 'La Ciència i la Tècnica". Els concursants (concretament, un total de 54) han participat de totes les illes del nostre arxipèlag i han aportat un total de 155 fotografies: 104 de Mallorca, 21 de Menorca i 10 d'Eivissa. Vint d'aquestes imatges han estat presentades per menors de 18 anys.
La tercera exposició, denominada 'Museus per al Futur", és un aparador per a conèixer què són i com és cada un dels museus de ciència i descobrir-los a través dels seus mòduls i peces més emblemàtiques. Allà, hi concorren les característiques d'aquestes instal·lacions, com ara la interactivitat, la divergència, la sorpresa, o el caràcter lúdic. També es fa èmfasi en l'adreça d'identitat, reflectida en els lemes Prohibit no tocar, Prohibit no pensar, Prohibit no sentir, Prohibit no somiar, quatre lemes que defineixen la singularitat d'aquests centres.