IES Aurora Picornell
Un món en 3D
Què es veurà?
Elements fixos: Ubicació
Com que hi haurà unes zones ben delimitades:
- la zona d’exposició de pòsters i treball realitzats pels alumnes a classe. Penjats de les parets de l’estand es podran observar exemples variats d’estereogrames i anàglifs. Així mateix es trobarà un pòster explicatiu de com es poden observar els estereogrames i de per què es pot veure una imatge de dues dimensions en tres dimensions.
- la zona on es faran les fotografies digitals. Aquí hi haurà per una banda qualque tipus d’element decoratiu com una planta, taula amb estovalles per realçar l’efecte 3D i un pòster/mural fet al centre
- La zona de processament de les imatges digitals. Hi haurà dos ordinadors, un de portàtil que ens possibiliti el tractament de les imatges.
Activitats d’observació: Durada i descripció
- Un o dos alumnes rebran els visitants i els explicaran com es poden observar el estereogrames ja que s’ha d’educar la visió perquè es pugui veure les imatges en 3D. Per observar els anàglifs hi haurà unes ulleres 3D a disposició del visitant per a cada imatge d’aquest tipus exposada.
- La durada de les activitats d’observació dependrà de la facilitat dels visitant per veure les imatges proposades i del seu interès. Així mateix calculam uns 10 minuts.
Què farà?
Activitats: durada, previsió de grups i descripció
S’estableixen dues activitats d’interacció amb els visitants:
- La realització d’un estereograma amb el nom de la persona que ens visita
- L’obtenció d’una fotografia en 3D del visitant
Com que preveim que moltes persones voldran fer-se una fotografia, al mostrador hi haurà un alumne que subministrarà uns nombres per establir un torn. Cada fotografia serà guardada amb el nom del visitant i es farà arribar a la seva adreça de correu electrònic.
Què haurà après?
El visitant serà més conscient de com funciona el procés de la visió: el significat de la visió binocular i quin paper té el cervell en aquest procés. Així mateix se l’haurà introduït en la tècnica de la fotografia estereoscòpica. Donarem a conèixer els programes informàtics de distribució lliure perquè el visitant interessat pugui fer a ca seva les activitats desenvolupades a l’estand.
Què se’n durà?
Tant els estereogrames com les fotografies en 3D (anàglifs) els seran enviats per correu electrònic a les adreces electròniques.
Responsables i participants
Responsables
Joana Cabot
Amparo Garrido
Magdalena Ramis
Margalida Alonso
Jerònia Martorell
Isabel Rigó
Marcel Martín
Participants
Alumnes de taller de química
Alumnes de plàstica de 4t ESO
Alumnes de mòdul 4t d'ESPA