Genis, personal científic, inventor, investigador, treballen dia i nit arreu del món per conèixer un poc més sobre la nostra existència i el nostre entorn; i evolucionar cap a una vida més confortable.
A les Illes Balears es manifesta part d'aquesta activitat de recerca i d'anàlisi. I aquests dies, les entitats de recerca i tecnologia d'aquí obren les portes dels seus laboratoris, per divulgar la ciència promovent la participació activa.
Ves a visitar-los. "T'ofereixen un ampli ventall d'activitats durant 13 dies. Descobriràs com treballen, què pensen, quines són les teories més revolucionàries i quin benefici social o econòmic ofereix el seu esforç. I qui sap, potser se't desperta tant la curiositat que decideixes convertir-te en un professional dedicat a la recerca. O te n'adones que un petit detall innovador pot ajudar a la teva empresa a ser més eficient, guanyant en productivitat i en competitivitat.
La Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de la Conselleria d'Economia Hisenda i Innovació organitza conjuntament amb les entitats de l'entorn científic i tecnològic de les Illes Balears la 3a Setmana de la Ciència i la Tecnologia que s'integra en la proposta del fòrum europeu (Semana Europea de la Ciencia y la Tecnología) i el nacional (Semana Nacional de la Ciencia y la Tecnología).
L'objectiu és posar a l'abast dels ciutadans els temes i les qüestions que els interessen i preocupen, i descobrir-los els centres d'investigació i les activitats que s'hi fan com a espais de treball.
En resum, a partir de las distintes activitats que es proposen, es pretén:
- Difondre els resultats de la investigació en distints àmbits (institucions científiques, empreses, escoles, universitats, museus, associacions professionals, centres d'investigació) i en els diferents graus d'aplicació (nivells d'ensenyament, públics).
- Obrir els espais d'investigació, habitualment tancats al públic, per estimular el coneixement de la ciència i la tecnologia en el seu lloc de gestació.
- Mostrar i fer que es valori el ric patrimoni cientificotècnic de les Illes Balears.
- Renovar el coneixement sobre ciència i tecnologia del ciutadà mitjançant una informació actualitzada dels resultats i les aplicacions de la investigació.
Entre les possibles activitats que es poden desenvolupar es proposen:
- Jornades de portes obertes i visites guiades realitzades pels professionals dels centres, els laboratoris, els instituts, les biblioteques, els museus…
- Taules rodones, conferències, debats, col·loquis…
- Jornades i seminaris
- Itineraris didàctics i excursions, que poden ser mediambientals, pedagògics, culturals, científics...
- Exposicions, que poden consistir en mostres d'instruments, d'objectes, de models, de material científic, d'eines d'investigació...
- Cinema, premis...
|
|