Hola Jordi,
El vent solar té un punt de semblança amb el vent que nosaltres "coneixem" o, millor dit, que podem experimentar; si no, no li podríem dir "vent" no és així?
Aquest vent és un fluxe com el vent a la Terra, però aquí acaba tota seblança. A diferència del fulxe d'àire compost per Oxígen, Nitrògen, entre altres elements als que estam acostumats, el vent solar és un fuxe continu de partícules carregades com ara protons i electrons, i també ions que escapen de l'atmosfera Solar a altíssimes velocitats com a resultat d'explosions colosals i repentines a les zones més lluminoses del Sol, i que penetren per tot el Sistema Solar. Si aquestes partícules topen amb algun planetes que tingui un camp gravitatòri lo suficientment actius com ara el de la Terra, càusen lo que coneixem com Aurores Boreals, o Australs segons es vegin al cercle polar àrtic o antàrtic respectivament.
Però això només és una briseta de no rès comparat amb el vent solar que generen altres estrelles més grans i sobretot més actives com les estrelles super gegants (que per fer-nos una idea de la seva grandària es com comparar una pilòta de bàsquet amb mig grà d'arròs, que sería el nostre Sol). I no en parlem dels descomunals vents solars (o estel·lars millor dit) que aquestes estrelles generen quan moren i es converteixen en Supernovas o en alguns casos Hypernovas.