Més de 12.000 persones han visitat la I Fira de la Ciència de les Illes Balears que conclou avui
  El conseller Villalonga destaca l'alt nivell d'implicació de la societat i assegura que la Fira tindrà una continuïtat l'any proper
  (18-05-2002)
   
   
 

Més de 12.000 persones -entre alumnes que han vingut amb visita concertada, professors, investigadors i tot tipus de públic- han visitat entre el passat dijous i avui dissabte la carpa instal·lada a la plaça de s'Escorxador de Palma, lloc on s'ha ubicat la I Fira de la Ciència de les Illes Balears. Els alumnes que han vingut a la Fira han estat un total de 3.426 (1.751 el dijous i 1.645 el divendres). Tots ells han fet una visita guiada acompanyats pels respectius mestres i han vingut procedents de diversos cicles dels centres d'ensenyament de les Illes. La resta, fins a 12.000 persones, han estat visitants que han llarg dels tres dies s'han acostat a les instal·lacions de la plaça de s'Escorxador.

Organitzada conjuntament per la Conselleria d'Innovació i Energia, la Conselleria d'Educació i Cultura i la Universitat de les Illes Balears, la Fira de la Ciència ha reunit a 36 expositors de Balears que al llarg de tres dies han mostrat, distribuïts en 50 estands, tot tipus d'exposicions, practiques i experiments relacionats amb la ciència. La Fira ha contat també amb un cicle de conferencies on ha col·laborat la Asociacion Española de Periodismo Cientifico; actes de demostració com Ciencia a escena a càrrec del Museu de les Ciències Principe Felipe i un cicle de cinema científic als Cinemes Renoir.

El conseller d'Innovació i Energia Príam Villalonga s'ha mostrat avui molt satisfet pel desenvolupament de la Fira i per l'altíssima participació, "que ha superat, de molt, totes les expectatives. L'acollida massiva que ha tingut la iniciativa ens anima en pensar ja en una segona edició per a l'any vinent, però amb una superfície encara major i amb més expositors". El Conseller ha agraït també la participació altruista dels investigadors que han estat als diversos estands, així com dels professors i del personal que al llarg dels tres dies han estat fent feina a la Fira.

Al llarg del dia d'avui s'han seguit celebrant diferents actes a les instal·lacions del Escorxador, com una taula rodona titulada "La investigació com a motor de la societat", amb la participació de Enric Tortosa, director general d'R+D+I; Eugeni Garcia, vicerector d'Investigació de la UIB; Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic Territorial de les Illes Balears; Federico Alvarez, director del Centre Coster Oceanogràfic de Balears i Francesca Lladó, professora del departament d'Història del Art i Coordinadora de Recerca del Àmbit Socials i Humans de la UIB. Tots els ponents han coincidit en la necessitat de que la societat balear superi -gràcies a actes com el de la Fira que s'ha celebrat aquests dies- la reticència en invertir en ciència, de manera que es puguin transmetre a la població els efectes positius de benestar i de progrés que per a la societat pot suposar apostar per la societat del coneixement, la innovació i la recerca i el desenvolupament.

Per altra banda, a les 12:30 hores d'avui s'ha fet el llançament d'un globus meteorològic a la plaça de s'Escorxador, davant de l'entrada de la Fira. L'acte que ha estat organitzat pel Centre Meteorològic Territorial de les Illes Balears. El globus ha estat llançat per Ricard G. Vila, un alumne de 13 anys de segon de ESO del Col·legi Pius XII. El globus ha agafat una alçada de 30 quilometres i servirà per conèixer la temperatura, pressió, humitat i intensitat del vent a les nostres Illes al llarg dels propers dies.

Per obtenir més informació es pot consultar la web: balearsfaciencia.org

   
  Tornar